Foto: LETA

"Jādomā par efektīvākajiem risinājumiem, lai mazinātu Baltijas valstu enerģētisko atkarību no Krievijas," tā Briselē trešdien pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis, kurš tikās ar Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru.

"Gāzes infrastruktūras projekti, kurus īstenos mūsu reģionā, Latvijai ir ļoti būtiski," uzsvēra Kučinskis.

Latvijas valdības vadītājs pateicās Eiropas Komisijai par atbalstu, īstenojot Baltijas enerģētikas tirgus starpsavienojumu plānu, ar kura palīdzību reģionālajā līmenī panākts daudz Baltijas valstu enerģētiskās izolācijas novēršanā, portālu "Delfi" informēja Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte.

Tikšanās laikā pārrunāja arī otrdien publicētos Eiropas Komisijas priekšlikumus par tālāko Enerģētikas Savienības stiprināšanu, tostarp enerģētikas neatkarības un drošības jautājumus, informēja Juberte.

Tāpat Ministru prezidents izteica cerību, ka gaidāmais Eiropas Komisijas priekšlikums par sloga sadali Emisiju tirdzniecības sistēmā neiekļautiem sektoriem būs sabalansēts, uzsverot, ka "mums ir jāatrod līdzsvars starp tautsaimniecības izaugsmi un vides aizsardzību. 79% no Latvijas emisijām veidojas tieši tādās nozarēs kā transports, lauksaimniecība un mazās jaudas enerģētika, tāpēc šis ir būtisks jautājums nacionālā līmenī," - tā Ministru prezidents.

Tikšanās gaitā Kučinskis uzrunāja arī sniega krabju zvejas jautājumu un atzina: "Patiesi ceram, ka ES kopīgi nonāks pie vienotas izpratnes gan par īstermiņa, gan ilgtermiņa risinājumu zvejas turpināšanai."

Līdzīgi kā sarunās ar Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Martinu Šulcu un Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku, arī Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Ministru prezidents Māris Kučinskis iepazīstināja ar savas valdības prioritātēm un apliecināja, ka Latvijas ārpolitikas kurss nemainīsies.

Jau ziņots, ka no 17. līdz 19. februārim Ministru prezidents Māris Kučinskis atrodas darba vizītē Briselē, kur tiekas ar Eiropas Savienības institūciju vadītājiem un piedalīsies Eiropadomes sanāksmē.

Eiropadomes sanāksme norisināsies no 18. līdz 19. februārim, tajā ES valstu un valdību vadītāji diskutēs par divām galvenajām tēmām - Apvienotās Karalistes jautājumu un migrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!