Foto: LETA

Katram ministram pašam būtu jānovērš aizdomas, ja tādas par viņu ir radušās, komentējot medijos izskanējušo informāciju par satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) ģimenei it kā izkārtoto automašīnu, sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni premjers žurnālistiem norādīja, ka konkrētajā jautājumā skaidrība ir jāievieš un katram ministram pašam jānovērš kādas aizdomas, ja tādas radušās. "Kaut gan šajā periodā, pieņemu, mēs vēl daudz ko varēsim izlasīt," piebilda Kučinskis.

Viņš norādīja, ka viņa rīcībā ir tieši tāda pati informācija, kādu ministrs par radušos situāciju paskaidrojis sabiedrībai. "Zinu, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šo lietu turpina skatīt. Tādēļ būšu priecīgs dzirdēt kaut kaut ko arī no viņiem," sacīja premjers.

Savukārt Vējonis skaidroja, ka vienmēr ir uzsvēris nepieciešamību amatpersonām skaidrot savus lēmumus un rīcības. "Kā sabiedrība gaidām un esam saņēmuši šos skaidrojumus. Dienesti veic pārbaudes un informē sabiedrību par to, vai dienestu rīcībā ir vai nav kāda informācija, kas apstiprina vai noliedz konkrēto situāciju, tādēļ jāļauj dienestiem strādāt," aicināja valsts prezidents.

Jau ziņots, ka TV3 raidījums "Nekā personīga" 3.jūnijā vēstīja, ka Polijā par nodokļu izkrāpšanu aizdomās turētais nu jau bijušais VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmuma "LDz loģistika" valdes priekšsēdētājs Verners Lūsis satiksmes ministra ģimenei izkārtojis jaunu ap 30 000 eiro vērtu automašīnu "Renault Talisman Grandtour", tomēr KNAB šajā darījumā nekādus pārkāpumus nav konstatējis.

Augulis trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atzina, ka priekšvēlēšanu laikā politiķiem ir jārēķinās ar dažādu puspatiesību izplatību.

"Tā ir nepatiesība. Man neviens nav dāvinājis un šāda automašīna nav bijusi," uzsvēra ministrs, piebilstot, ka viņa otrās sievas meitas vīrs savulaik strādājis kopā ar attiecīgās informācijas izplatītāju un nomāja minēto automašīnu savām un darba vajadzībām.

Vienlaikus Augulis atzina, ka ir palīdzējis apmaksāt attiecīgās automašīnas apdrošināšanas polises iegādi, kā arī šobrīd ģimenei palīdz apmaksāt izdevumus par bērnudārzu. "Acīmredzot, tā ir mana kļūda, ka esmu palīdzējis apmaksāt kādus rēķinus," sacīja ministrs.

Viņš arī atzīmēja, ka priekšvēlēšanu laikā politiķiem ir jārēķinās ar dažādu puspatiesību izplatību. "Ir priekšvēlēšanu laiks. Es domāju, ka ar puspatiesībām un līdzīgām lietām politiķiem ir jārēķinās," teica ministrs.

Augulis deklarācijā norādījis, ka viņam pieder 2013.gada "Mitsubishi Outlander", taču viņš apdrošinājis arī 2016.gada izlaiduma automašīnu "Renault Talisman Grandtour" ar valsts numuru KL9407 - 75 eiro par apdrošināšanu ministrs samaksājis 2016.gada 9.septembrī, vēstīja "Nekā personīga".

Savukārt "Vienotība" 4.jūnijā paziņoja, ka gadījumā, ja Auguļa skaidrojums šajā lietā nebūs pārliecinošs un apstiprināsies, ka viņš sabiedrībai par auto ir mānījies, partija pieprasīs satiksmes ministra nomaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!