Foto: LETA

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) konceptuāli akceptē "Vienotības" izvirzītos pretendentus ekonomikas, labklājības un izglītības un zinātnes ministru amatiem, taču vēl gaidāmas premjera kandidāta un ministru amatu pretendentu sarunas, kurās jāgūst pārliecība par kopīgu skatījumu par darāmajiem darbiem.

To norādīja pats politiķis, piebilstot, ka konkrēto kandidatūru izvirzīšana viņam nebija pārsteigums.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde šodien nolēma izglītības un zinātnes ministra amatam topošajā valdībā virzīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju Kārli Šadurski, ekonomikas ministra un premjera biedra amatam - Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru Arvilu Ašeradenu, bet labklājības ministra amatam - pašreizējo finanšu ministru Jāni Reiru.

Iepriekš "Vienotības" Saeimas frakcija vienojās pa diviem kandidātiem uz katru no šiem amatiem. Izglītības un zinātnes ministra amatam topošajā valdībā tika piedāvāts vērtēt arī tā dēvētā opozicionāru "sešinieka" pārstāvi Intu Dālderi, ekonomikas ministra amatam - Saeimas deputātu, tā dēvētās reģionāļu grupas pārstāvi Viktoru Valaini, bet labklājības ministra amatam - Saeimas deputāti Ilzi Viņķeli.

Jau iepriekš tika pausts, ka ārlietu ministra pienākumus jaunajā valdībā turpinās pildīt Edgars Rinkēvičs (V), bet iekšlietu ministra pienākumus - Rihards Kozlovskis (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!