Uz jautājumu, vai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam būtu jāatkāpjas, premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) neatbild. Tomēr viņš atzīst, ka KNAB vadītāja kandidātu atlases komisijas lēmums rada jautājumu, kā Streļčenoks varējis visu šo laiku vadīt biroju.

"Ja komisija, veidojot konkursu un vērtējot pēc ļoti striktajiem noteikumiem, ko regulē likums un noteikumi, nonāk pie secinājuma, ka neviens [kandidāts] neatbilst, tai skatā esošais KNAB vadītājs, tad jautājums, kā viņš var strādāt? Kā viņš varēja strādāt visu šo laiku, ja viņš neatbilst," pēc valdības sēdes, komentējot neveiksmīgo KNAB priekšnieka amata konkursu, norādīja Kučinskis.

Uz jautājumu, vai Streļčenokam būtu jāatkāpjas, premjers atbildēja: "To jūs pajautājat viņam." Kučinskis arī pauda, ka nav saņēmis ziņojumu, kur viņš aicināts pievērst uzmanību KNAB vadītājam.

Vienlaikus premjers pieļāva, ka vajadzētu uzlabot KNAB pārraudzības regulējumu, jo tajā šobrīd valda zināms haoss.

Vēstīts, ka savā ziņojumā par KNAB "Sabiedrība par atklātību "Delna"" secinājusi, ka KNAB darbu vājinājis tā vadītāja Streļčenoka vadības stils. Organizācija aicinājusi premjeru Kučinski rīkoties un izmantot likumā noteiktas tiesības – pārbaudīt biroja priekšnieka pieņemto lēmumu tiesiskumu.

Tāpat ziņots, ka KNAB priekšnieka amata atlases komisija uz konkursa otro kārtu lēma nevirzīt nevienu no pretendentiem.

Līdz ar to konkurss uz KNAB priekšnieka amatu beidzās bez rezultāta.

Kopumā konkursā uz KNAB priekšnieka amatu tika saņemti desmit pieteikumi. Viens no kandidātiem bija pašreizējais biroja vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!