Foto: LETA

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) noliedz, ka valdības veidošanā būtu bijis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) sadarbības partijas "Latvijai un Ventspilij" priekšsēdētāja Aivara Lemberga diktāts.

Komentējot partijas "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas izteikumus par Lemberga diktātu izšķirīgos momentos, Kučinskis LTV raidījumā "Rīta Panorāma" piektdien to noliedza.

Pēc viņa skaidrotā, "Lembergs neklusē", līdz ar var rasties tāds iespaids, taču par "diktātu nevar runāt".

Kučinska vērtējumā panāktā vienošanās par ministru amatiem ir labs kompromiss un tālākie mēģinājumi kaut ko mainīt radītu destruktīvas sarunas.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidenta amata kandidāts Kučinskis ceturtdien vienojās ar "Vienotību" par darbu nākamajā valdībā.

"Vienotība" ir piekritusi tam, ka partijas pārziņā būs piecas ministrijas - Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija, Labklājības ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Ekonomikas ministrija (EM), atsakoties no vēlmes vadīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Ekonomikas ministrs būs arī premjera biedrs.

ZZS pārstāvji jaunajā valdībā būs sešos amatos - premjers būs Kučinskis, finanšu ministre būs Dana Reizniece-Ozola, kā arī darbu turpinās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, veselības ministrs Guntis Belēvičs un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Satiksmes ministrs būs Uldis Augulis.

Tāpat darbu turpinās trīs Nacionālās apvienības pārstāvji - tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un kultūras ministre Dace Melbārde.

Saeimas balsojums par jauno valdību varētu būt gaidāms 11. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!