Foto: LETA

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) norobežojas no Latviju pārstāvošās Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ivetas Grigules (ZZS) rīcības, balsojot pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu, portālu "Delfi" informēja Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kučinskis uzsver, ka deputātes Grigules balsojums neatspoguļo Latvijas pozīciju stratēģiskās komunikācijas jautājumā, kas pēdējos gados ir kļuvis par vienu no aktuālākajiem jautājumiem gan ārpolitikā, gan arī iekšpolitikā.

"Vienmēr esam uzvēruši, ka mums pašiem, tāpat arī Eiropas Savienībai (ES) un NATO ir jāstiprina kapacitātes stratēģiskās komunikācijas jomā," norādījis Kučinskis. "Cīņa pret propagandu un demagoģiju būs efektīva vienīgi tad, ja darbosimies kopā ar saviem partneriem ES un NATO."

"Deputātes Grigules rīcība – apzināta vai nekompetenta, ir pretrunā mūsu valsts interesēm, un no tās es kategoriski norobežojos," uzsvēris premjers.

Viņš aicina Zaļo un zemnieku savienības sastāvā esošās Latvijas Zemnieku savienības biedrus izvērtēt Grigules rīcību.

Ziņots, ka EP deputāte Grigule kopā ar politiķiem Andreju Mamikinu (S) un Tatjanu Ždanoku nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Rezolūcijā uzsvērts, ka Eiropas Savienībai (ES) jānovērš dezinformācijas kampaņas un propaganda no tādām valstīm kā Krievija un nevalstiskajiem grupējumiem kā "Daesh", "Al-Qaeda" un citām vardarbīgām džihādistu teroristu organizācijām.

Ziņojumā norādīts, ka naidīgā propaganda pret ES un tās dalībvalstīm cenšas sagrozīt patiesību, sēt šaubas, šķelt dalībvalstis, panākt stratēģisku plaisu starp ES un tās partneriem Ziemeļamerikā, paralizēt lēmumu pieņemšanas procesu, diskreditēt ES iestādes un raisīt bailes un nedrošību ES iedzīvotāju vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!