Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iecere samazināt deputātu skaitu Latvijas pašvaldībās ir "zvirbuļu šaušana", tā vietā, lai pievērstos patiešām lieliem izaicinājumiem, otrdien Latvijas Radio sacīja Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis.

"Kāda nozīme, vai novadīņā ir 11 vai 9 vai 7 deputāti, ja tas neskar lielās pilsētas," sacīja Kučinskis.

Savukārt Rīgā deputātu skaita samazināšana mazinātu opozīciju pašvaldībā un neizbēgami būtu mazāk viedokļu un diskusiju, norādīja Kučinskis.

Tāpēc lielāka aktualitāte tomēr būtu darbs pie atsevišķa Rīgas likuma sagatavošanas un citām likumdošanas lietām, jo Rīga pēc savas uzbūves vairāk ir līdzīga parlamentam un tā tomēr nav salīdzināma ar pašvaldībām.

LLPA pārstāvis uzskata, ka deputātu skaita samazināšanas vietā atbildīgajai ministrijai drīzāk ir jāpievēršas daudz svarīgākām lietām, piemēram, lauku un pilsētu sadarbībai, kā arī uzņēmējdarbības vides stimulēšanai.

Jau ziņots, ka VARAM vasaras laikā plāno sagatavot grozījumus likumā par pašvaldībām, lai samazinātu deputātu skaitu pašvaldībās un, paredzot aizliegumus konkrētu amatu savienošanā, novērstu iespējamu interešu konfliktu. Grozījumus plānots sagatavot šīs vasaras laikā, lai jau rudenī tos varētu skatīt saeimā un spēkā tie stātos vēl līdz nākamvasar paredzētajām pašvaldību vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!