Foto: F64
Tautas partijas ilggadējais biedrs pašreizējais Saeimas deputāts Māris Kučinskis (PLL) šodien pēc sarunas ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Valmieras nodaļu piekritis startēt Saeimas ārkārtas vēlēšanās no šīs partijas saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā, aģentūrai LETA pastāstīja Kučinskis.

Kā galveno motivāciju savam lēmumam Kučinskis minēja to, ka šādi jūtot saikni ar cilvēkiem reģionos.

Politiķis arī atzina, ka par viņu interesi izrādījuši "Vienotības" pārstāvji, bet viņš tomēr labāk izvēlējies ZZS piedāvājumu, jo svarīga esot pārstāvniecība reģionos.

Kučinskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka politikā jau esot deviņus gadus un nolēmis šo darbību turpināt. "Man bija pārdomu laiks, kad apsvēru politiku pamest, bet tagad tomēr domāju, ka varu vēl paspēt kaut ko labu izdarīt, ko nevarētu, ja būtu prom," teica politiķis.

Pēc Kučinska teiktā, pats viņš nevienam politiskajam spēkam neesot "bāzies virsū" un, ja nebūtu piedāvājumu izteikuši ZZS Valmieras biedri, tad politikā nez vai iesaistītos.

Bijušais TP politiķis atzina, ka ZZS kvalitatīvais sastāvs esot pietiekami augsts un tas esot mīts, ka šīs apvienības pārstāvji balsojot vienprātīgi, pakļaujoties Ventspils mēra Aivara Lemberga diktātam. "Esmu daudz viņus vērojis un varu teikt, ka Lemberga ietekme ir stipri pārspīlēta," teica Kučinskis.

Kučinskis savulaik ir bijis Valmieras mērs, TP Saeimas frakcijas vadītājs, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!