Foto: LETA
Pēc Tautas partijas (TP) likvidēšanas tās ilggadējais biedrs, pašreizējais Saeimas deputāts Māris Kučinskis (PLL) tomēr nolēmis turpināt politisko darbību un pieļauj iespēju ārkārtas parlamenta vēlēšanās startēt no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta Vidzemes vēlēšanu apgabalā.

Kučinskis pastāstīja, ka politikā jau esot deviņus gadus un nolēmis šo darbību turpināt. "Man bija pārdomu laiks, kad apsvēru politiku pamest, bet tagad tomēr domāju, ka varu vēl paspēt kaut ko labu izdarīt, ko nevarētu, ja būtu prom," teica politiķis.

Pēc Kučinska teiktā, pats viņš nevienam politiskajam spēkam neesot "bāzies virsū" un, ja nebūtu piedāvājumu izteikuši ZZS Valmieras biedri, tad politikā nez vai iesaistītos. No citiem politiskajiem spēkiem par viņu interesējusies vēl partija LPP/LC, bet tas viņam neesot licies saistoši.

Bijušais TP politiķis atzina, ka ZZS kvalitatīvais sastāvs esot pietiekami augsts un tas esot mīts, ka šīs apvienības pārstāvji balsojot vienprātīgi, pakļaujoties Ventspils mēra Aivara Lemberga diktātam. "Esmu daudz viņus vērojis, un varu teikt, ka Lemberga ietekme ir stipri pārspīlēta," teica Kučinskis.

Pilnīga skaidrība par startēšanu no ZZS saraksta varētu būt ceturtdien, kad plānots tikties ar vietējo ZZS valdi. "Viņi aicinājuši mani uz pārrunām, un neesmu pateicis nē. Domāju, ka varētu šo piedāvājumu pieņemt," pieļāva deputāts.

Kučinskis savulaik ir bijis Valmieras mērs, TP Saeimas frakcijas vadītājs, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!