Foto: LETA

Reģionālo partiju dibināšana nav ilglaicīgs process. Pēc tam vienalga notiks to "bloķēšanās" ar lielajām partijām vai savā starpā, intervijā aģentūrai LETA teica Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektora vietnieks Māris Kučinskis.

Daudzās pašvaldībās patlaban aktīvi tiek dibinātas komunālās partijas. Mazo partiju veidošanas process, pēc Kučinska domām, nav pareizs, bet ir neizbēgams. Ja divus gadus opozīcija skandē "atlaist Saeimu", tad galu galā parlamentu arī atlaiž. Partiju reitingi ir nodzīti "līdz kliņķim". Patlaban politiķi plūc tos augļus, ko paši savulaik radīja, ir pārliecināts Kučinskis.

Nākamajās pašvaldību vēlēšanās vēlētāji balsos par konkrētiem sava novada cilvēkiem, kurus labi pazīst. Šie cilvēki arī nāks pie vēlētājiem ar savu piedāvājumu. "Nākamo pašvaldību vēlēšanu rezultātus, izņemot Rīgu, kura ir valsts valstī, noteiks cilvēki, kuri kandidēs, viņu reputācija un piedāvājums," ir pārliecināts LLPA izpilddirektora vietnieks.

Izņemot Zaļo un zemnieku savienību, kas lauku rajonos bāzējas uz zemniekiem, pārējām lielajām partijām novados ir visai "nīgras" struktūras. Nav salauzts viedoklis, ka būt kādā partijā ir slikti. "Ceru, ka partijas jau šobrīd ir mācījušās, ka nevar spļaut traukā, no kura būs jādzer. Ja esi opozīcijā, tad jāpieļauj, ka kādreiz būsi spiests uzņemties atbildību par valsti, par likumu pieņemšanu. Ne jau visi lēmumi, kas jāpieņem, ir populāri. Tiem, kas patlaban vada valsti, jārēķinās, ka nākotnē viņi var nonākt opozīcijā," norāda Kučinskis.

2013.gada pašvaldību vēlēšanās kādreizējais Valmieras mērs, bet pēc tam Saeimas deputāts un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Kučinskis nekandidēšot, "jo nebija vērts nākt uz Rīgu un desmit dzīves gadus veltīt lielajai politikai - strādāt Saeimā un valdībā, lai atkal dotos atpakaļ uz Jercēniem un cīnītos par pagastveča amatu".

Tomēr "nē" politikai Kučinskis nesaka, tikai līdz 12.Saeimas vēlēšanām konkrētus piedāvājumus par iesaistīšanos politikā viņš neizskatīšot.

11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās Kučinskis startēja ZZS sarakstā, bet palika "aiz strīpas" un parlamentā neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!