Foto: LETA

Dienā, kad atkāpjas ministrs, Veselības ministrijai (VM) nebūtu jāpieņem nekādi strauji lēmumi par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) vadību, tāpēc tie tiks nobremzēti, piektdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Dienā, kad ministrs demisionē, ir nepieļaujami veikt šādas darbības. Viss ir jāizvērtē," sacīja Kučinskis.

Līdzīgu nostāju pauda arī veselības ministra aizvietotājs, satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS). Viņš norādīja, ka nepiekrīt jebkādai sasteigtai un emocionāli vadītai lēmumu pieņemšanai par Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas amatpersonu un ārstu atstādināšanu.

Augulis skaidroja, ka šajā gadījumā situācija ir jāvērtē konstruktīvi.

Kā ziņots, VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa ir paziņojusi, ka saistībā ar konstatētām nepilnībām Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) pakļautībā esošā Latvijas Onkoloģijas centra (LOK) darbībā amatu zaudēs arī RAKUS vadība.

Zvidriņa skaidroja, ka, 2015. gadā saņemot no KNAB pirmo informāciju, ka ir ļoti daudz problēmu, notiek dažādu veidu pieraksti un sistēma nav sakārtota, tika veiktas sarunas ar RAKUS valdi, bet no slimnīcas nav saņemts projekts, kā uzlabot situāciju slimnīcā.

Ticis konstatēts, ka pastāv vairākas rindas un valde pieņem pacientus, pat neizsniedzot čeku. "Tas nozīmē, ka problēma, uz ko VM ir vērsusi uzmanību, ka jāsakārto rindas, netiek risināta," komentēja valsts sekretāre.

Zvidriņa norādīja, ka sistēma beidzot ir jāsakārto, paužot cerību, ka tiesībsargājošās iestādes izvērtēs šo situāciju. "Cerams, ka RAKUS sniegs visu nepieciešamo informāciju, kas nepieciešama," izteicās ierēdne.

Viņa arī norādīja, ka valde nav orientēta uz ļoti saimniecisku līdzekļu izlietošanu. "Ir sagatavots dokuments par uzticības zaudēšanas izteikšanu Anitai Slokebergai un Viesturam Bokam," rezumēja Zvidriņa.

RAKUS valdi veido valdes priekšsēdētāja Slokenberga, valdes loceklis Boka un valdes loceklis Kaspars Plūme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!