Foto: DELFI

Topošās politiskās platformas - Latvijas apvienotā saraksta - pārstāvji, Saeimas deputāti Māris Kučinskis (LP), Edgars Tavars (LZP) un Raimonds Bergmanis (LZP) vismaz tuvākajā laikā varētu turpināt dalību Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijā.

To pastāstīja Kučinskis, atsaucoties uz sarunām ZZS frakcijā.

Politiķis skaidroja, ka deputāti darbu frakcijā varētu turpināt vismaz tuvākos mēnešus līdz priekšvēlēšanu laikam. Pēc tam tas būtu atkarīgs no priekšvēlēšanu laika gaisotnes, pauda Kučinskis.

Deputāts skaidroja, ka frakcijas sēdes sarunās iezīmējās, ka tā ir izveidojusies uz 2018.gada 13.Saeimas vēlēšanās pilsoņu dotā mandāta. Ja cilvēki spēj savā starpā sarunāties un strādāt pie kopīgām lietām, tad arī loģiski novest līdz galam darbu pie pirms četriem gadiem doto solījumu izpildes, atzīmēja Kučinskis.

Reizē Latvijas Zemnieku savienībai ZZS frakcijā ir vairākums, tāpēc, ja viņi aicinātu, tad trīs deputāti arī aizietu prom, skaidroja parlamentārietis. Taču pašlaik panākta vienošanās palikt frakcijā, atzīmēja deputāts.

Politiķis arī pastāstīja, ka Latvijas apvienotā saraksta dibināšana varētu notikt jūnijā.

Kā ziņots, maijā tika paziņots par Latvijas Zaļās partijas, Latvijas Reģionu apvienības un Liepājas partija un Ulda Pīlēna vēl topošās biedrības veidoto jauno politisko platformu ar sākotnējo darba nosaukumu Latvijas apvienotais saraksts. Politiķi aicina arī citas partijas ar līdzīgām vērtībām pievienoties šai iniciatīvai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!