Foto: F64

Jau pēc pašvaldību vēlēšanām, kas notiks vasarā, sāksies gatavošanās 12.Saeimas vēlēšanām, intervijā ziņu aģentūras BNS biznesa informācijas portālam BBS atzina Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis.

Pēc viņa vārdiem, parlamentā pašlaik ir "brīvas" 20 vietas, un precinieki atradīsies.

Viņš pievērsa uzmanību faktam, ka ļoti daudzās Latvijas vietās uzvarēs reģionālās partijas, kuras tur jau ir bijušas vai arī veidojas uz Tautas partijas cilvēku bāzes, kuri, izņemot Cēsis un Madonu, nepievienojās nevienam citam politiskajam spēkam.

"Tas būs potenciāls, uz ko arī citi metīs acis, un šajā gadījumā ir divas iespējas. Pirmā – vai nu centīsies noslēgt līgumu par sadarbību, un prakse parāda, ka tas ir salīdzinoši izdevīgi. Otrā iespēja ir šīm reģionālajām partijām konsolidēties un veidot savu spēku. Taču es domāju, ka pārējie to sapratīs un darīs visu, lai izjauktu šādus mēģinājumus," sprieda bijušais Saeimas deputāts, pašvaldību lietu ministrs un Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Kučinskis.

Viņaprāt, mēģinājums apvienoties un veidot jaunu politisku spēku būs, taču jautājums ir, vai tas aptvers salīdzinoši lielu ģeogrāfiju.

"Ir jau dzirdēts, ka arī Rīgā veidojas jauni politiski spēki. Tā kā es domāju, ka Saeimas priekšvēlēšanu process būs salīdzinoši interesantāks nekā pašlaik tas ir pašvaldību vēlēšanās. Man šķiet, ka patlaban uz nākamām vēlēšanām Saeimā ir brīvas aptuveni 20 vietas un precinieki noteikti atradīsies," sprieda ekspolitiķis.

Pašvaldību vēlēšanas notiks vasarā – 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!