Saeimas deputāts Māris Kučinskis (ZZS) esot netieši uzrunāts ieņemt premjerministra amatu, taču neesot gatavs "vienkāršai pasēdēšanai", tādēļ vēlas saņemt "zināmus nosacījumus" pirms sava lēmuma pieņemšanas.

Kučinskis norādīja, ka šobrīd runas par amatiem esot tikai pieņēmumu līmenī un pašlaik vienkārši neesot nākamā posma, kas radot nekonkrētību.

Vaicāts, vai būtu gatavs ieņemt premjerministra amatu, viņš sacīja, ka to nevar salīdzināt ar, piemēram, kāda ordeņa saņemšanu, jo runa esot par zināmiem nosacījumiem, pilnvarām un prioritātēm. "Tad būtu gatavs runāt. Jāapzinās, ka vienkārši pasēdēt priekšā, novadīt sēdes vai satikties - tas nav rādītājs. Nosacījumi ir pilna līdzdalība pastāvīgas komandas veidošanā un līdzdalība noteikšanā, kas atrodas izpildvarā, kas ir par ministriem un darbiem," viņš sacīja, piebilstot, ka piekrišanai nebūtu jēgas, jo "tikai pasēdēt" neesot gatavs.

"Premjers jau ir iespēja kaut ko izdarīt, nevis apbalvojums par kaut ko," sprieda Kučinskis.

Vaicāts, kad ZZS varētu izvirzīt savu premjera amata kandidātu, politiķis norādīja, ka "Vienotība" tagad virza procesu un sākusi sarunas, tikai pēc tam bumba esot ZZS pusē. "Pieņemu, ka sarunas partijas iekšienē sāksies jau nākamnedēļ," viņš sacīja.

Kā ziņots, Vējonis, pabeidzot pirmo sarunu kārtu ar partijām par jaunas valdības veidošanu, nosauca virkni darbu, kuriem būtu jābūt jaunās valdības prioritātēm, bet nenosauca nedz premjera amata kandidātu, nedz deva mājienu, kurai no partijām būtu jāuzņemas valdības veidošana.

Sarunās ar partijām pārliecinošs atbalsts kādam noteiktam koalīcijas modelim vai Ministru prezidenta kandidātam nav izveidojies, sacīja Vējonis un aicināja partijas ne vēlāk kā līdz šī gada beigām piedāvāt konkrētus premjera amata kandidātus un iespējamos koalīcijas modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!