Foto: LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) vēlas redzēt stipru valsts pārvaldi, kas spēku demonstrē darbos.

"Sagaidu no jums profesionālu darbu, tāpat jums jābūt stipram plecam savu nozaru ministriem un jāatbalsta katrs, kurš cenšas īstenot jēgpilnas reformas," atklājot Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmu, teica premjerministrs. Viņš arī atzina, ka Valdības rīcības plānam ir nerakstītā prioritāte - jāpanāk, lai valsts ierēdniecības, valsts aparāta darbs būtu vērsts nevis uz procesu, bet gan uz rezultātu.

Arī Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš uzsvēra, ka "visiem vadītājiem ir nepārtraukti jāmācās. "Sabiedrība sagaida, ka būsim tikpat labi un vēl labāki nekā privātais sektors, varēsim efektīvi izmantot nodokļu maksātāju naudu un spēsim būt arvien dinamiskāki. Lai mēs tādi kļūtu, nedrīkstam stagnēt. Ir jāmainās," teica Krieviņš.

Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmas mērķis ir sekmēt spēcīgu vadītāju-līderu attīstību valsts pārvaldē - pilnveidot kompetences atbilstoši nākotnes vajadzībām, veicināt sadarbību, inovācijas un izcilību.

Programmā var piedalīties valsts sekretāri, valsts sekretāru vietnieki un iestāžu vadītāji, kuru darbs saistīts ar uzņēmējdarbības vides uzlabošanu un administratīvā sloga mazināšanu mazajiem un vidējiem uzņēmējiem. Valsts kanceleja programmu īstenos turpmākos sešus gadus.

Dalībniekus novērtēs individuāli un izveidos attīstības plānu kompetenču pilnveidošanai. Programmā paredzētas ekspertu konsultācijas, individuālas un moduļu apmācības, regulāri domu un pieredzes apmaiņas pasākumi starpnozaru sadarbības uzlabošanai, kā arī atbalsts starptautiskās sadarbības attīstībai un tālākizglītībai.

Lai veicinātu valsts pārvaldes un uzņēmējdarbības vides sadarbību, zināšanu nodošanu un labās prakses pārņemšanu, programmas aktivitātēs iesaistīs arī līderus no privātā sektora.

Valsts kanceleja Augstākā līmeņa vadītāju attīstības programmu īsteno kā Eiropas Sociālā fonda projektu - 85 % finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību un 15 % - Latvijas valsts budžets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!