Foto: LETA

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) ceturtdien uz sarunām par jaunās valdības veidošanu aicinājis partijas "Vienotība" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (Nacionālās apvienības) pārstāvjus, informē ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Kučinskis iepriekš pauda apņēmību sarunās panākt vienošanos par to, kādi ministru portfeļi tiks nodoti katras partijas pārziņā.

Līdz šim vienošanās nav panākta ar partiju "Vienotība" - sākotnēji partija vēlējās savā pārziņā iegūt Satiksmes ministriju un Tieslietu ministriju, bet, tā kā šī vēlme neguva partneru un valdības veidotāja atbalstu, "Vienotība" piedāvāja jaunu kompromisa variantu - uzticēt tai Veselības ministrijas (VM) un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) vadību.

Līdz ar to "Vienotība" jaunajā valdībā vēlētos vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju, VM un VARAM.

Tikmēr Kučinskis atzinis, ka VM vadību nevēlas mainīt un darbu varētu turpināt veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Diskusijas varētu turpināties par VARAM, kā arī iespēju izveidot premjera biedra posteni. ZZS šo posteni piedāvājusi uzņemties kādam "Vienotības" ministram.

Paralēli sarunām par sadarbību valdības veidošanā notiek darbs pie valdības deklarācijas projekta izstrādes, lai vienotos par valdības prioritātēm un konkrētiem uzdevumiem.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis 13. janvārī uzticēja Kučinskim valdības veidošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!