Foto: LETA

Pirmdien Kārsavas novada Malnavas pagastā kūdras purvā izcēlies plašs ugunsgrēks, kura dzēšanas darbos iesaistīti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un citu dienestu resursi, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Pirmdien pulksten 15.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Kārsavas novada Malnavas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies Beržovkas kūdras purvā. Ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kūdras purvā deg uz koka paletēm sakrauta kūdra un kūdras kalni, pastāv spēcīgs piedūmojums un, saistībā ar lielo vēju, liesmas strauji izplatās uz tuvējā meža pusi, informēja Palkavniece.

Palkavniece norāda, ka šobrīd šī paaugstināta bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbus veic vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji ar 10 specializētās ugunsdzēsības automašīnām, kā arī divi Valsts meža dienesta transportlīdzekļi, uzņēmuma tehnika, Latvijas dzelzceļa resursi un dzēšanai no gaisa arī Nacionālo bruņoto spēku helikopters, bet apsekošanai no gaisa – Valsts Robežsardzes helikopters.

Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtina spēcīgais vējš, kas ļauj liesmām izplatīties, ūdens ņemšanas vietu trūkums un arī tas, ka četru kilometru attālumā atrodas Krievijas Federācijas robeža un ugunsgrēks var pāriet tai pāri. Informācija par notikumu un iespējamo uguns izplatību nodota arī Krievijas Federācijas ugunsdzēsības dienestam.

Ņemot vērā tuvējā apkaimē izplatījušos spēcīgo piedūmojumu, šobrīd operatīvie dienesti apseko tuvākos ciemus, lai nepieciešamības gadījumā, varētu sniegt palīdzību iedzīvotājiem un viņus evakuēt.

Kārsavas novada iedzīvotājiem VUGD atgādina, ka, jūtot dūmu smaku mājas apkārtnē, nepieciešams aizvērt logus un durvis. Ja sadūmojums ugunsgrēka tuvumā izveidojies pārāk spēcīgs un izraisa kādas veselības problēmas, iedzīvotājiem nekavējoties jāzvana uz tālruņa numuru 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!