Zvejas kuģa "Sniegs" apkalpes meklēšanas darbi trešdien vēl turpināsies gar jūras piekrasti, kur atrasts glābšanas plosts.
To BNS pastāstīja Jūras administrācijas Glābšanas un meklēšanas dienesta priekšnieks Andris Bernāns.

Pēc tam ūdenslīdēji veiks tikai plānveida apsekošanas avārijas vietā.

Meklēšana trešdien turpināsies gar jūras piekrasti uz ziemeļiem no Liepājas, lai pārliecinātos, vai glābšanas plosta atrašanas vietas tuvumā nav izskalots kāds no komandas.

Ja trešdien pazudušie netiks atrasti, mirstīgo atlieku plaša meklēšana tikšot pārtraukta. Vienīgi udenslīdēji mierīgos laika apstākļos plānveidīgi pārbaudīšot avārijas vietas apkārtni.

BNS jau ziņoja, ka pirmdien tika atrasts glābšanas plosts, kas piederējis kuģim "Sniegs". Pārbaudot plosta atliekas, konstatēts, ka tas atvēries, iespējams, pat tajā rāpušies cilvēki. Tā kā plosta dibens vēlāk uz akmeņiem pārplēsts, iespējams, cilvēki no tā "izbiruši".

Jau vēstīts, ka otrdien atrasts arī otrs plosts. Bernāns gan izteica šaubas, ka tas varētu būt piederējis "Sniegam", jo ir divvietīgs. Ekspertīzē jūras speciālisti novērtēs plosta izcelsmi.

BNS jau informēja, ka sestdien naktī avarējušā kuģa "Sniegs" apkalpes meklēšanā otrdien iesaistījušies Nacionālo bruņoto spēku, Zemessardzes, kā arī citu dienestu darbinieki un meklēšanas teritorija paplašināta no Liepājas līdz Kolkai.

Tiek uzskatīts, ka pazudušie jūrnieki varētu atrasties kuģa stūres mājā, kuru laika apstākļu dēļ vēl nav bijis iespējams pārmeklēt, jo tā atrodas zem ūdens.

BNS jau vēstīja, ka sestdienas rītā Liepājā avarēja kuģis "Sniegs" ar sešu cilvēku apkalpi. Kuģis, kurš gatavojās atgriezties ostā, uzskrēja uz ziemeļu mola.

Pēc nelaimes glābšanas dienesti kuģim nespēja piekļūt stiprās vētras dēļ. Tad, kad vēlāk kuģi pārmeklēja ūdenslīdēji, neviens no apkalpes netika atrasts.

Meklēšanas pasākumu trešajā dienā glābējiem izdevās atrast viena cilvēka mirstīgās atliekas. Vēlāk izrādījās, ka atrastais slīkonis nav no kuģa apkalpes, bet gan kāds cits noslīkušais, kurš vēl līdz šim laikam nav identificēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!