Foto: LETA

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) valde šodien apstiprināja bijušā Saeimas deputāta Anda Kāposta lūgumu atbrīvot viņu no partijas biedra pienākumiem, sacīja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Līdz ar to Kāposts vairs nav LZS biedrs.

Kāposts šādu lūgumu izteicis, lai viņa rīcība nediskreditētu un nemestu ēnu uz LZS tēlu. Bijušā parlamentārieša lēmums atteikties no partijas biedra pienākumu pildīšanas ir godprātīga rīcība, kas liecina par viņu kā nopietnu cilvēku, iepriekš norādīja LZS priekšsēdētājs.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūra Kāpostam cēlusi apsūdzību par naudas izkrāpšanu.

Prokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga informēja, ka saskaņā ar apsūdzību pie apsūdzētā bija vērsusies viņam agrāk pazīstama persona ar lūgumu palīdzēt, lai citai personai nebūtu reāli jāizcieš tiesas piespriestais pusgadu ilgais cietumsods.

Izmantojot šo situāciju un nolūkā prettiesiski iegūt svešu mantu bez nodoma maksāt kukuli kādai no valsts amatpersonām, vīrietis ieguva 5000 eiro, lai tos izmantotu savām vajadzībām, teikts apsūdzībā.
Šēnberga norādīja, ka apsūdzētais vainu atzīst un viņam drošības līdzeklis patlaban nav piemērots.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Kāpostu lūdza apsūdzēt par kukuļa piesavināšanos.

KNAB paziņojumā presei norādīja, ka kukuļošanas starpniekam, kurš rīkojās notiesātās personas interesēs, tika apgalvots, ka kukulis tiks nodots valsts amatpersonai, kura atbildīga par apžēlošanas lūguma izskatīšanu.

Šķietamā kukuļa devējs un starpnieks no kriminālatbildības tikuši atbrīvoti, jo personas pēc kukuļa došanas labprātīgi paziņoja par notikušo un aktīvi veicināja noziedzīgā nodarījuma atklāšanu un izmeklēšanu.

Apžēlošanas likums paredz, ka notiesātos var apžēlot Valsts prezidents. Apžēlošanas lietas izskatīšanai Valsts prezidentam sagatavo Valsts prezidenta Kancelejas apžēlošanas dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!