Foto: DELFI

Tā dēvētajā "Daugavpils siltumtīklu" lietā, kurā par iespējamo kukuļošanu aizturēti seši cilvēki, kukuļa apmērs bijis 120 000 eiro (aptuveni 84 000 latu), ceturtdien atklāja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Iepriekš KNAB vadītāja vietniece Juta Strīķe atzina, ka kukulis šajā lietā ir milzīgs Daugavpils mērogam.

KNAB šajā lietā veica kratīšanu 25 dažādās vietās, tai skaitā Daugavpils pašvaldības amatpersonu darba vietās. Kopumā aizturētas sešas personas, no tām divas ir pašvaldības amatpersonas. Diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai piemērots apcietinājums.

Iesaistītās personas tika aizturētas 1.februārī uzreiz pēc daļas kukuļa nodošanas. Streļčenoks gan neprecizēja, cik liela daļa kukuļa tikusi nodota. Viņš arī neatklāja apcietināto vārdus.

KNAB uzskata, ka ir pietiekams pamats turēt Daugavpils amatpersonas aizdomās par kukuļošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, divus uzņēmējus – par kukuļdošanu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu, un vēl divus uzņēmējus - par kukuļošanas starpniecību un dienesta stāvokļa ļaunprātīgās izmantošanas atbalstīšanu.

Jau ziņots, ka KNAB ir sācis kriminālprocesu par Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu.

Nedēļas nogalē Daugavpils pašvaldības uzņēmuma "Daugavpils siltumtīkli" administrācijā tika veikta pārbaude. Medijos izskanējusi informācija, ka aizturēts un vēlāk ar tiesas lēmumu apcietināts Daugavpils vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kā arī uzņēmēji Jānis Sprinovskis un Gints Sorokins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!