Foto: LETA

Kukuļņemšanā apsūdzētā, šā gada maijā pēc pašas vēlēšanās no Rīgas apgabaltiesas tiesneses amata atbrīvotā Iveta Bērziņa atzinusi savu vainu un atmaksājusi valsts kasē 45 tūkstošus eiro, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā personīga".

Raidījumam tapis zināms, ka Bērziņa nesen viņai inkriminētā kukuļa summu – 45 tūkstošus eiro, atmaksājusi valsts kasē. Kā vēsta raidījums, tas nozīmē, ka viņa atzīst vainu nodarījumā un negrib nonākt apcietinājumā.

Kā vēsta "Nekā personīga", tā kā viņa apsūdzēta par kukuļa piesavināšanos, šī atzīšanās met ēnu arī uz citiem tiesnešiem, kuri skatīja lietas saistībā ar uzņēmēju Gulamu Gulami.

Kāds varētu būt sods bijušajai tiesnesei, prokuratūra raidījumam nav atklājusi.

Kā vēsta "Nekā personīga", ja bijusī tiesnese ar prokuroru vienotos par sodu, viņu netiesātu.

Raidījums atzīmē, ka Ģenerālprokuratūra prasījusi viedokli par Bērziņu viņas bijušajai darba vietai. Šā gada 22. augustā Rīgas apgabaltiesa sniegusi samērā pozitīvu bijušās tiesneses raksturojumu.

Divus gadus senie notikumi sapostījuši Bērziņas karjeru un atzīšanās nodarījumā draugus juristu vidē nav vairojis, atzīmē TV3.

Jau mēnesi bijusī tiesnese Iveta Bērziņa strādā mazkvalificētu darbu kādā Rīgas kafejnīcā.

SIA "Asanders" raidījumam atzinis, ka viņa nesen atvērtajā kafejnīcā pieteikusies par viesmīli un pieņemta darbā.

Jau ziņots, ka Bērziņai tika inkriminēta kukuļņemšana un kukuļa piesavināšanās.

Pirms diviem gadiem KNAB veica kratīšanu Rīgas apgabaltiesas tiesneses Bērziņas kabinetā.

Kratīšana Bērziņas kabinetā tolaik tika saistīta ar viņas pieņemtajiem lēmumiem lietā par iespējamo reiderismu saistībā ar kādas Vecrīgas viesnīcas pārņemšanu. Par to, norādot uz tā rīcībā esošo informāciju, savulaik vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!