Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs un Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra padomnieks Guntars Kukuls vakar nosūtījis vēstules tiesībsargājošām iestādēm, kurās informē, par iespējamām provokācijām pret viņu, lai diskreditētu Rīgas mēru.
Vēstules nosūtītas iekšlietu ministram Mārim Gulbim, ģenerālprokuroram Jānim Maizītim un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Ministra preses sekretāre Maija Celmiņa, Kukuls iesniedzis iesniegumu, ka pret viņu tiek gatavotas provokācijas, kurās viņš varētu tikt apvainots kukuļa ņemšanā vai pieprasīšanā. Šādu provokāciju mērķis būtu mazināt viņa autoritāti un celt neslavu Bojāram un viņa komandai.

Kukuls pieļauj, ka, iespējams, provokācijas organizējot bijušais domes Finanšu departamenta direktors Raimonds Krūmiņš un ar viņu saistītas personas. Vēstulē ministram norādīts, ka līdzīga provokācija bijusi ieplānota pret Rīgas mēru, taču nejaušu apstākļu sakritības dēļ tā neesot izdevusies.

Kukuls aģentūrai LETA atzina, ka vēstules ir sūtījis, taču nevēlējās neko vairāk komentēt. Viņš esot gatavs sniegt atbildīgajām institūcijām viņa rīcībā esošo nepieciešamo informāciju.

Uz aģentūras LETA jautājumu, vai iespējamās provokācijas varētu būt saistītas ar bijušā Rīgas domes Finanšu departamenta direktora Krūmiņa atstādināšanu no amata, Kukuls šādu iespēju nenoliedza.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā paskaidrots, ka nedrīkst izpaust informāciju par privātpersonu iesniegumiem.

Krūmiņš noliedza savu saistību ar kādu provokāciju organizēšanu pret Bojāru un Kukulu. "Nekādas provokācijas neplānoju. Man nav iespējas šādas provokācijas sarīkot," teica Krūmiņš.

Krūmiņš pieļāva, ka tiesībsargājošās institūcijas veic pārbaudes pēc viņa iesniegtajiem materiāliem par pārkāpumiem Rīgas domē, iespējams, tādēļ Kukuls varētu būt rakstījis šādu iesniegumu. "Kas vainīgs, tas bailīgs," sacīja Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!