Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumus uz 91 pērnās zāles ugunsgrēku. Vienā ugunsgrēkā cietis cilvēks, savukārt vairākos gadījumos, kūlas ugunsgrēkam strauji izplatoties, liesmas sasniegušas arī vairākas būves.

VUGD portālu "Delfi" informē, ka otrdien, 7. aprīlī, pulksten 14.19 ugunsdzēsēji saņēmuši izsaukumu uz Burtnieku novadu, kur degusi kūla 1000 kvadrātmetru platībā. Mēģinot dzēst kūlas ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cietis cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 14.55 ugunsgrēks likvidēts.

VUGD norāda, ka aizvadītajā diennaktī sausums un vējš veicinājis kūlas ugunsgrēku strauju izplatīšanos, tādēļ līdz ar kūlu Rēzeknē degušas piecas dārza mājas, Rēzeknes novadā – trīs neapsaimniekotas ēkas, Olaines novadā – dzīvojamās mājas siena, Daugavpilī – dārza mājas siena, Siguldas novadā – sūkņu stacijas jumts.

Platības ziņā lielākais sausās zāles ugunsgrēks otrdien dzēsts Apakšgrāvja ielā Rīgā, kur dega kūla un niedres 10 hektāru platībā. Šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku palīdzējusi dzēst arī Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes 601. un 609. ekipāža.

VUGD pateicas par sadarbību brīvprātīgajiem ugunsdzēsējiem, pašvaldību un organizāciju ugunsdzēsēju formējumiem, Valsts meža dienestam un ikvienam cilvēkam, kurš iesaistās cīņā ar kūlas dedzināšanu. Ugunsdzēsēji pasakas arī iedzīvotājiem, kuri sakopj savus īpašumus un apkārtējo vidi, lai nepieļautu kūlas ugunsgrēku izcelšanos.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta, bīstama un sodāma. Ja pirmie kūlas ugunsgrēki norisinās nelielās platībās, tad, iestājoties sausākam laikam, kūlas ugunsgrēku platības palielinās, tie apdraud cilvēku dzīvību, veselību un īpašumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!