Foto: LETA
Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji dzēsa sešus kūlas ugunsgrēkus, no kuriem trīs izcēlās Zemgalē, divi – Latgalē un vēl viens – Rīgā un pierīgā.

Kā portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), plašākais kūlas ugunsgrēks dzēsts Jelgavā. Ugunsdzēsēji dzēsa kūlas ugunsgrēku 7000 kvadrātmetru platībā.

Kopumā pagājušajā diennaktī kūlas ugunsgrēki iznīcinājuši 14600 kvadrātmetru zemes platības.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība, kas nodara kaitējumu dabai un apdraud gan cilvēku veselību un dzīvību, gan nekustamo īpašumu.

Ceturtdienas rītā, pulksten 07.58, ugunsdzēsēji devās uz Saldus novada Cieceres pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsējiem izdevās no automašīnas atbrīvot vienu cilvēku. Pārējie no transportlīdzekļiem izkļuvuši saviem spēkiem. Patlaban darbs notikuma vietā vēl turpinās.

Pagājušajā diennaktī glābēji arī steidzās uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, ārsiena un jumts, garāža, kā arī sodrēji divu ēku dūmvados. Degušas arī divas vieglās automašīnas un šķeldas padošanas konveijers. Trīs gadījumos ugunsgrēks sācies, degot sadzīves mantām, kā arī piedegot bez uzraudzības atstātam ēdienam. Tāpat degušas ārdurvis, skaidas un divos gadījumos atkritumi.

Laika posmā no 29. marta pulksten 6.30 līdz 30. marta 6.30, VUGD saņēma 48 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 14 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!