Arī aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsējiem bijis daudz izsaukumu uz sausās zāles dedzināšanas vietām, tostarp degušas deviņas saimniecības ēkas, bet kopumā Latvijā kūlas ugunsgrēkos nodegušas jau 14 ēkas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Pagājušajā diennaktī reģistrēti arī pirmie divi mežu ugunsgrēki, un arī to iespējamais iemesls ir kūlas dedzināšana, sacīja VUGD. Kurzemes rajonā, Lielā ielas galā dega 300 kvadrātmetri meža, bet Valmieras rajona Kocēnu pagastā dega eglītes - 200 kvadrātmetru platībā.

Vislielākais kūlas ugunsgrēks bijis Saldus rajonā, kur Ezeres pagastā zāle degusi 100 hektāru platībā, nosvilusi arī saimniecības ēka.

Vairāk kā 10 hektāru platībā kūla dedzināta Dobeles, Liepājas, Saldus, Tukuma, Jelgavas, Bauskas un citos rajonos. Bauskas rajonā izdeguši 72 hektāri sausās zāles, Dobeles rajonā - 65 hektāri, Kurzemes rajonā - 46, Jelgavas rajonā - 40, Daugavpils rajonā - 30 hektāri.

Kopumā diennaktī pērnā zāle degusi 1237 hektāru platībā, kas ir vēl vairāk nekā dienu iepriekš, kad izdeguši 915 hektāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!