Foto: LETA

Visticamāk, tieši kūlas ugunsgrēka dēļ trešdien Bauskas novadā nodedzis šķūnis 180 kvadrātmetru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Notikuma vietā kūla degusi 0,8 hektāru platībā.

Kopumā šogad reģistrēti 1406 pērnās zāles ugunsgrēki, no kuriem 21 dzēsts aizvadītajā diennaktī. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta – vēja un citu apstākļu ietekmē, degšanas virziens var mainīties un liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruņa numuru 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 63 izsaukumus – 43 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp 21 uz kūlas ugunsgrēkiem, un 12 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinoši.

Ugunsdzēsēji steiguši arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, meža zemsedze, būvgruži, elektrības stabs, elektrības transformators, elektrības rozete, divi dīvāni, sodrēji 3 ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divas vieglās automašīnas, ēkas jumta siltinājums, dzīvojamā māja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!