Foto: PantherMedia/Scanpix
Īpašnieks Kuldīgā šogad sācis nojaukt bijušās rūpnīcas "Vulkāns" ēkas, kas gadu gaitā kļuvušas par bīstamām, piektdien, 4. janvārī, vēstīja Skrundas televīzija.

Pirms 10 gadiem izsolē pussagruvušās "Vulkāna" ēkas savā rīcībā ieguva uzņēmējs Valentīns Kokalis. Taču viņam neizdevās realizēt savas biznesa ieceres, tāpēc ēkas kļuva arvien bīstamākas.

Pašvaldība par graustiem saņēma vairākas sūdzības no iedzīvotājiem, kā arī piemēroja īpašniekam paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu, sūtīja atzinumus ar veicamajiem darbiem, kā arī piemēroja naudas sodus.

Šā gada sākumā īpašnieks sācis nojaukt "Vulkāna" ēkas, Skrundas televīzijai stāstīja Kuldīgas Būvvaldes vadītājas vietnieks būvinspekcijas jomā Ēriks Fībigs.

Taču līdzās "Vulkāna" ēkām līdzās ir citiem īpašniekiem piederoši bīstami nami, kuru saimnieki ar pašvaldību nekomunicē. Tā kā drīz paredzēta Jelgavas ielas rekonstrukcija, ielas malā esošos graustus pašvaldība apņēmusies nojaukt par saviem līdzekļiem.

Sērkociņu fabriku "Vulkāns" Kuldīgā atklāja 1878. gadā. Uzņēmums strauji attīstījās un pārprofilējās par finiera un mēbeļu ražotni. Taču pēc Latvijas neatkarības atgūšanas uzņēmums nonāca bankrota priekšā. Neveiksmīga privatizācija un ugunsgrēki to izpostīja pavisam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!