Ar Ventas rumbas mērīšanu un citiem pasākumiem ceturtdien Kuldīgas iedzīvotāji sāk svinēt ikgadējos pilsētas svētkus, kas ilgs līdz pat svētdienai.
Par to informēja Kuldīgas pilsētas domes izpilddirektora vietniece Gunda Laizāne.

Svētku programma piesātināta ar dažādiem kultūras, mākslas, izklaidējošiem un sporta pasākumiem. Svētkos būs padomāts gan par pieaugušajiem, gan par bērniem, kuri varēs apmeklēt leļļu teātra izrādes, bērnu mākslas izstādi, noskatīties bērnu deju kolektīvu priekšnesumus.

Piektdien notiks jau tradicionālais skrējiens pa Alekšupīti, bet vakarā būs oficiālo viesu pieņemšana pilsētas domē.

Notikumiem visbagātākā svētku diena būs sestdiena, kad Kuldīgā finišēs autorallija "Kurzeme 2000" starpposms, norisināsies kalnu velosipēdu sacensības, striķa vilkšana pār Ventu, spilvenu kaujas un citi pasākumi.

Sestdien notiks arī lielais svētku gājiens, kad pilsētas ielās interesantos tērpos un ar atraktīviem uzvedumiem soļos daudzu Kuldīgas iestāžu un uzņēmumu darbinieki. Vakarā visi aicināti uz lielo svētku balli, kurā spēlēs grupa "Mazā ģilde", bet jaunieši varēs izklaidēties deju mūzikas ritmos.

Koncerti noslēgs katru svētku dienu, tajos uzstāsies vairākas Latvijā labi pazīstamas grupas - "Tumsa", "Opus Pro", viesu grupa no Dānijas "Louie Fontaine" un citas.

Pēc notikumiem bagātās sestdienas svētdiena būs kā atpūtas diena visai ģimenei. Kuldīdznieki varēs vērot modelisma šovu, deju un popgrupu uzstāšanos, Kuldīgas un Latvijas veterānu futbola maču, kā arī piedalīties ātrslidošanas sacensībās ar skrituļslidām un "olu karos".

Svētku izskaņā notiks koncerts "Johana Štrausa valšu un polku pasaulē".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!