Foto: Andra Briekmane
Piektdien Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa (V) sasaukusi domes ārkārtas sēdi par Covid-19 izplatību Kuldīgas novadā.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegtajiem datiem, pēdējā laikā 17 saslimšanas gadījumi ir saistīti ar Kuldīgas novada ražošanas uzņēmumu SIA "Kuldīgas tekstils", bet līdz piektdienai Kuldīgas novadā kopumā bija reģistrēti 27 Covid-19 saslimšanas gadījumi.

SPKC norādīja, ka, atklājot pirmos inficēšanās gadījumus, tika uzsākta epidemioloģiskā izmeklēšana. Centrs sazinājās ar uzņēmuma vadību, no kā izrietot, tika veikta papildu testēšana arī citiem darbiniekiem.

Izmeklēšanas laikā atklājās, ka vairāki darbinieki, kuriem bija piešķirta darbanespējas lapa elpceļu infekciju simptomu parādīšanās dēļ, jau atradās ģimenes ārstu uzraudzībā. Līdz ar to SPKC sazinājās ar ģimenes ārstiem, lai informētu viņus un mudinātu nozīmēt saslimušajiem Covid-19 analīzes.

Vadoties pēc centrā paustā, viens no saslimušajiem ir kāda darbinieka ģimenes loceklis.

Duļbinska norādīja, ka uzņēmums ir apturējis ražošanu.

Vienā ēkā ar SIA "Kuldīgas tekstils" strādā arī SIA "Saules ieleja 3", kas nodrošina ēdināšanas pakalpojumu divām izglītības iestādēm. Pašvaldības vadība vienojusies ar SIA "Saules ieleja 3", ka papildus drošībai arī visiem šī uzņēmuma darbiniekiem šodien veiks Covid-19 testus. Nevienam no šajā uzņēmumā strādājošajiem pašlaik nav šīs slimības simptomu, norādīja pašvaldībā.

Duļbinska uzsvēra, ka abu uzņēmumu darbinieku plūsmas ēkā ir nodalītas, tiek veikti papildu dezinfekcijas un piesardzības pasākumi.

Pašvaldībai zināms, ka arī trīs Kuldīgas pilsētas skolu audzēkņiem noteikts ar Covid-19 inficētas cilvēka kontaktpersonas statuss, tāpēc šie bērni skolu neapmeklē un skolas viņiem nodrošina iespēju mācīties attālināti. Skolas arī seko līdzi aktuālajai informācijai un sazinās ar SPKC.

Skolēni un pedagogi, tāpat kā ikviens iedzīvotājs, aicināti sekot līdzi savam veselības stāvoklim, nenākt uz skolu, ja ir kādas Covid-19 infekcijai raksturīgas pazīmes, un saslimšanas gadījumā nekavējoties informēt ģimenes ārstu, uzsvēra pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!