Foto: LETA

Ceturtdien neilgi pirms pulksten 18 vakarā ugunsdzēsēji devās uz Kuldīgas novada Vārmes pagastu, kur dega koka māja. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa

Tāpat ugunsgrēkā dega dzīvojamais vagoniņš, koka izstrādājumi un koka šķūnis, kā arī sausā zāle. Mēģinot dzēst ugunsgrēku, pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, cieta cilvēks.

Agrā piektdienas rītā VUGD tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Maltas pagastu, kur ar atklātu liesmu dega šķūnis un blakus esošās ēkas. Notikuma vietā sadega pieci atkritumi konteineri.
Ceturtdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur divstāvu dzīvojamai mājai dega ēkas ārsienas, jumts un šķūnis ar malku.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 24 kūlas ugunsgrēki. Kopumā Latvijā dzēsti jau 376 kūlas ugunsgrēki.

Pagājušajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divas neapsaimniekotas ēkas, malkas šķūnis, sodrēji divu ēku dūmvados, vieglā automašīna, meža zemsedze, būvmateriāli un siens, sadzīves mantas, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrolīnijas balsts, elektrības kabelis, elektrības vadi, koks, zaru kaudzes, celmi, krāsas bundža, žogs, šķelda un septiņos gadījumos atkritumi.

Kopumā VUGD saņēma 90 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 24 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un sešus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!