Foto: DELFI
Sestdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki no ezera Kuldīgas novadā izcēluši šogad pirmo noslīkušo zemledus makšķernieku, informēja VUGD.

Sestdien ugunsdzēsēji no ezera Kuldīgas novadā izcēla šogad pirmo noslīkušo cilvēku, kurš bija makšķerējis uz aptuveni trīs centimetrus bieza ledus un ielūzis. Ūdenslīdēji pārmeklēja ezeru un atrada noslīkušo cilvēku.

VUGD aicina nedoties uz ledus, jo atrasties uz tā ir bīstami un tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību. Ledus kārta uz ūdenstilpnēm neveidojas vienmērīgi un tā ir biezāka pie krastiem, savukārt ūdenstilpnes vidū var būt plāna. Līdztekus ledus būs plānāks arī vietās, kur ir straume, zemūdens avoti, pietekas, niedres, pie tiltu pārvadiem.

VUGD aicina iedzīvotājus būt līdzatbildīgiem par savu drošību un šobrīd noteikti nedoties uz ledus, kā arī pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus. VUGD aicina iedzīvotājus ziņot glābējiem gadījumos, kad pamanīts, ka cilvēki ir aizgājuši pārāk tālu no krasta un var rasties problēmas.

Kopumā VUGD sestdien devās uz 33 izsaukumiem, no kuriem 18 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, pieci - uz glābšanas darbiem, bet 10 - maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!