Foto: Shutterstock

Kuldīgas slimnīcā atsāktas ģimenes dzemdības, kuras tika pārtrauktas Covid-19 vīrusa izplatības dēļ, informēja SIA "Kuldīgas slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa.

Ievērojot papildus drošības pasākumus, katrās otrajās dzemdībās piedalījies mazuļa tēvs. Jaunie vecāki pauž prieku par atjaunoto kārtību, jo bērna tēva klātbūtne dzemdībās lielai daļai sieviešu ir ļoti nozīmīga, norādīja Lapiņa.

Slimnīca ir noteikusi kārtību dzemdību laikā. Ar jauno māmiņu drīkst būt kopā tikai bērna tēvs, kuram visu laiku jālieto sejas aizsargmaska. Masku, ja pašam nav, slimnīca nodrošina. Tāpat bērna tēvs visu dzemdību laiku nedrīkst pamest palātu, savukārt pēc dzemdībām palātā atļauts atrasties tikai māmiņai ar jaundzimušo.

"Pēc bērniņa nākšanas pasaulē par māmiņu un mazuli parūpēsies mūsu nodaļas speciālisti, tāpēc ne mazuļa tēvam, ne citiem tuviniekiem nav jāsatraucas, ka sievietei varētu rasties emocionālas vai medicīniskas problēmas. Šāda kārtība noteikta, lai mazinātu kontakta risku ar personālu," skaidro Dzemdību un ginekoloģijas nodaļas vadītāja Natālija Gailīte.

Tāpat bērna tēvam uz dzemdību palātu jāņem līdzi viss savām vajadzībām nepieciešamais, piemēram, maiņas apģērbs, ēdiens, ūdens, jo palātu dzemdību laikā atstāt nav atļauts. Tomēr, ja bērna tēvs nodaļu pamet, tad turpmāk arī uz viņu attiecas apmeklēšanas aizliegums.

Bērna tēvam ar parakstu jāapliecina, ka pēdējo 14 dienu laikā nav atradies ārpus valsts vai kontaktā ar Covid-19 inficētu cilvēku, kā arī pašam nav elpceļu vai citi saslimšanas simptomi. Slimnīcas administrācija atgādina, ka par nepatiesu ziņu sniegšanu iestājas atbildība, kas noteikta normatīvajos aktos.

Aicinām ņemt vērā, ka pagaidu noteikumi var tikt mainīti vai papildināti, atkarībā no vīrusa izplatības situācijas valstī. Aicinām topošās māmiņas par papildu informāciju vērsties dzemdību nodaļā vai pie sava dzemdību speciālista, sacīja Lapiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!