Foto: LETA
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien vienojās Kuldīgas slimnīcas finansiālās problēmas risināt izbraukuma sēdē, kas paredzēta jaunnedēļ 18.augustā.

Kuldīgā iecerētajā Saeimas komisijas izbraukuma sēdē aicināta piedalīties Kuldīgas slimnīcas un pašvaldības vadība, veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS), speciālisti no Veselības ministrijas, Veselības norēķinu centra un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta. Tāpat uz sēdi aicināti slimnīcu un pašvaldību vadītāji no visa Kurzemes novada, portālam "Delfi" sacīja komisijas vadītāja Aija Barča.

Viņa norādīja, ka izbraukuma sēdē tikšot risinātas ne tikai Kuldīgas slimnīcas finansiālās problēmas, bet arī citas veselības jomā identificētās problēmas, piemēram, jautājums par tarifus atšķirībām par vienu un to pašu pakalpojumu lokālajās un reģionālajās slimnīcās, teica Barča. Politiķe pieļāva, ka šādu izbraukuma sēdi varētu organizēt arī Cēsīs, lai risinātu veselības aprūpes problēmas Vidzemes novadā.

Izbraukuma sēdes komisija rīkojusi arī pērn, apbraukājot mazās Latvijas slimnīcas, teica Barča, noraidot, ka šie braucieni saistīti ar Saeimas vēlēšanu tuvošanos. "Pie slimnīcām noteikti izbraukuma sēdes dienā mūs sagaidīs piketi [..]," uzskata Barča, paužot viedokli: ja raugās no priekšvēlēšanu aspekta, tad būtu tieši labāk, ja deputāti šajā saspringtajā situācijā šādas izbraukuma sēdes nerīkotu.

"Delfi" jau vēstīja, ka naudas trūkuma dēļ Kuldīgas slimnīca no 1. septembra sola pārtraukt akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā. Arī Cēsu slimnīca atsakās pieņemt Veselības norēķinu centra piedāvātos līguma nosacījumus otrajam pusgadam, jo valsts slimnīcām piedāvā mazāk līdzekļu, nekā nepieciešams visu pacientu uzņemšanai.

Savukārt Veselības ministrija norāda, ka neredz iespēju palielināt finansējumu stacionārajām ārstniecības iestādēm, jo tas aprēķināts atbilstoši jaunajai veselības aprūpes finansēšanas kārtībai un budžeta iespējām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!