Pēc Rīgas vicemēra Jāna Birka ierosinājuma izvērtēt Rīgas domes Kultūras pārvaldes priekšnieces Diānas Čivles atbilstību ieņemamajam amatam, Latvijas Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas (LKDAF) Valdes vēsās pie Rīgas mēra Aivara Aksenoka, aizstāvot Čivli.
LKDAF Valdes vēstulē pausts, ka valde “nevar spriest par Čivles kā pārvaldes priekšnieces finanšu jautājumu kārtošanu, bet var apgalvot, ka Čivle vienmēr ir bijusi ļoti pretimnākoša arodbiedrību federācijai jautājumos, kuri ir skāruši mūsu arodbiedrības biedru sociāli ekonomisko, darba samaksas un nodarbinātības jomu.”

2002.gada 17.decembrī starp Kultūras Pārvaldi un LKDAF ir noslēgta Vienošanās par sadarbību, un tieši Čivle nekad nav atteikusi LKDAF pārstāvim iepazīties ar federāciju interesējošo kultūras iestāžu finansējumu, kā to paredz šī Vienošanās.

LKDAF vēlas norādīt, ka arodbiedrības negribētu zaudēt tik zinošu un saprotošu sociālo partneri kā Čivle, ar kuru ir izveidojusies lietišķa sadarbība vairāku gadu garumā.

Atklātu vēstuli mēram nosūtījuši arī Rīgas kultūras jomas darbinieki, uzsvērot Čivles ieguldījumu pilsētas kultūras dzīvē.

Jau ziņots, ka Birks lūdz domes priekšsēdētāju Aksenoku pievērst pastiprinātu uzmanību Rīgas Domes Kultūras pārvaldes vadītājas Čivles darbam un lemt par viņas sodīšanu saistībā ar nelietderīgu līdzekļu izmantošanu dažādiem pasākumiem.

Birka lūgums tiek izteikts, gan ņemot vērā pēdējā laikā atklātos būtiskos finanšu pārkāpumus Kultūras pārvaldē, gan arī Kultūras pārvaldes atkārtotu nespēju laicīgi un kvalitatīvi veikt uzdotos darba uzdevumus, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!