Kultūras ministrijas (KM) Pretendentu un ierēdņu vērtēšanas komisija ieteikusi ministrei Ingūnai Rībenai valsts sekretāra amatā apstiprināt sabiedrisko attiecību aģentūras "DDB Latvija" projektu direktoru Danielu Pavļutu.
Ministrijas preses sekretāre Gundega Bumberga informēja, ka šobrīd ministrija sagatavo dokumentus iesniegšanai valdībā par Pavļuta apstiprināšanu. Uz KM valsts sekretāra amatu pieteikušies trīs pretendenti - Latvijas Nacionālā kinematogrāfijas centra direktors Bruno Aščuks, Daniels Pavļuts un Latvijas Televīzijas konsultants Edgars Kramiņš.

Jau vēstīts, ka 15.janvārī KM izsludināja konkursu uz vakanto ministrijas valsts sekretāra amatu, kas atbrīvojās pēc iepriekšējā valsts sekretāra Aivara Gaiļa atlūguma. Pretendentam jābūt ar augstāko izglītību, pieredzi vadošā administratīvā darbā. Tāpat KM valsts sekretāra amata pretendentam prasa kompetenci kultūras jomā un svešvalodu zināšanas. Pretendentam bija jāiesniedz arī Latvijas kultūrpolitikas situācijas raksturojums, Kultūras ministrijas darbības perspektīvu un svarīgāko uzdevumu apraksts.

Pagaidām līdz jaunā valsts sekretāra iecelšanai šos pienākumus pilda Kultūrpolitikas departamenta direktore Vija Virtmane.

Pagājušā gada nogalē Gailis iesniedza atlūgumu, bet viņa priekšpēdējā darbdienā Valsts civildienesta pārvalde ierosināja disciplinārlietas pret Gaili un ministrijas Finanšu un ekonomikas departamenta direktori Asju Lungu. Gailis saņēmis pārvaldes rājienu par padoto darba nepietiekamu organizēšanu, nenodrošinot savlaicīgu atbildi uz kāda iedzīvotāja iesniegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!