Rīgas galvenā māksliniece Maija Galdiņa nevēlas komentēt šogad izveidoto pilsētas Lieldienu noformējumu un sola to darīt tikai pēc svētkiem.
"Domāju, ka ir priekšlaicīgi izteikt komentārus.. tos pateikšu pēc Lieldienām," uz lūgumu novērtēt pilsētas vizuālo izskatu BNS atbildēja Galdiņa.

Viņa arī uzsvēra, ka šobrīd par pilsētas Lieldienu noformējumu samaksāta tikai puse tam atvēlētās summas - 1250 latu.

To BNS apliecināja arī Rīgas domes informācijas dienesta vadītāja Mairita Brice.

Otru naudas daļu paredzēts samaksāt pēc Lieldienām, bet pirms tam rūpīgi tiks izvērtēta noformējuma izmaksu tāme.

"Vairāk par 2500 latiem nevienam nedos, samaksās tikai par katru naglu, par katru krāsas triepienu," sacīja Brice. Viņa pieļāva, ka pēc izmaksu tāmes izpētes kopējā par noformējumu samaksātā summa varētu būt mazāka.

Brice uzsvēra, ka "Rīgas dizaina" piedāvātais noformējums bija vienīgais un "nevarēja taču pilsētu atstāt vispār bez Lieldienu noformējuma".

Konkursu par pilsētas Lieldienu noformējumu izsludināja Rīgas pilsētas Attīstības departaments, budžetā tam atvēlot 2500 latu. Konkursā pieteicās tikai viena firma - SIA "Rīgas dizains", kas piedāvāja divus noformējuma varinatus Rīgas domei un divus laukumam pie Ministru kabineta.

Turklāt firmas piedāvājums izmaksājis 3000 latu, tomēr pašvaldība lūgusi iekļauties budžetā paredzētajā summā - 2500 latos.

Atšķirībā no pagājušā gada, šogad nolemts nedekorēt ar lielām krāsainām olām zaļo zonu Brīvības pieminekļa rajonā, pagājušajā gadā rīdzinieki tās vai nu sasituši, vai ieripinājuši pilsētas kanālā.

BNS aptaujātās firmas, kas arī nodarbojas ar vides noformējumu, atzina, ka 2500 latu, kas atvēlēti noformējumam pie Rīgas domes un valdības ēkas, ir liela summa un par to iespējams veikt kvalitatīvu pilsētas noformējumu.

Firmas "LSV klubs" pārstāve Sjūzena Karapecjana BNS sacīja, ka šā gada noformējums nemaksā vairāk par 1000 latiem un tam atvēlētos 2500 latus rakturoja kā "šausmīgi par daudz". Viņa arī pauda uzskatu, ka šā gada noformējums ir ļoti līdzīgs pērnajam.

Arī firmas "Demo Dizains" pārstāve Ginta Mikazāne BNS atzina, ka par 2500 latiem iespējams izstrādāt kvalitatīvu vides noformējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!