Foto: DELFI

Vecgada vakarā galvaspilsētas viesiem būs pieejama plaša pasākumu programma, tostarp gan muzikāli priekšnesumi, gan nakts slidotava, gan tirdzniecības vietas un svētku uguņošana, portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

11. novembra krastmalā Jaunā gada sagaidīšana sāksies 31. decembrī pulksten 21 un ilgst līdz pulksten 3.

Krastmalā varēs noklausīties grupu un solistu sniegumu, kā arī koncertprogrammu "Vecgada disko "nonstop" ballīte", dejot dīdžeja atskaņoto melodiju pavadībā, vērot gadu mijas svētku uguņošanu un apmeklēt krastmalā izvietotās tirdzniecības vietas.

Apmeklētājus 11. novembra krastmalā sagaidīs vakara vadītājs Valters Krauze, bet par mūziku gādās dīdžejs [Ex] da Bass.

No pulksten 22 uz skatuves kāps Fēlikss Ķiģelis ar grupu, bet no pulksten 23 varēs klausīties koncertprogrammu "Vecgada disko "nonstop" ballīte".

Koncertprogrammā Kristapa Krievkalna instrumentālās grupas pavadībā dziedās Jānis Stībelis, Atis Ieviņš, Roberts Gobziņš, Normunds Pauniņš un Annemarija Moiseja.

Gadu mijā svinību apmeklētājiem būs iespēja vērot svētku uguņošanu, kuras māksliniecisko priekšnesumu nodrošinās SIA "International Fireworks Design", savukārt muzikālo noformējumu veidojis latviešu popmūzikas grupas "Musiqq" dalībnieks un solists Marats Ogļezņevs.

Pēc svētku uguņošanas 11. novembra krastmalā svinības turpināsies kopā ar grupu "Bermudu divstūris" un dīdžeju [Ex] da Bass.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja sasildīties pie dzīvās uguns objektiem un iegādāties tirgotāju piedāvātos gadu mijas tradīcijām raksturīgus ēdienus un dzērienus. Krastmalā atradīsies svētku egle "Sakta", kas ir viens no festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" objektiem.

Pasākuma apmeklētājus Rīgas dome aicina ievērot sabiedrisko kārtību un drošību.

Pasākuma norises vietā aizliegts ienest sprādzienbīstamus priekšmetus un pirotehniku, asus priekšmetus, šaujamieročus un citas bīstamas lietas. Tāpat apmeklētāji ir atbildīgi par savām personīgajām mantām.

Bērniem līdz 16 gadu vecumam ieeja pasākumā ļauta tikai kopā ar vecākiem. Vienlaikus vecāki aicināti pieskatīt savus nepilngadīgos bērnus.

Pasākuma teritorijā sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas pašvaldības policija. Rīgas dome aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un ļaut drošības dienestiem veikt savus pienākumus, tajā skaitā pārbaudes.

Rīgas dome atgādināja, ka pasākumā notiks fotografēšana un filmēšana. Iegūtos materiālus Rīgas dome izmantots publicitātei.

Pie Rīgas Kongresu nama līdz 1. janvāra pulksten 2 darbosies publiskā slidotava. Savukārt citviet Rīgā būs apskatāmi festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" vides objekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!