Laikā, kad Igaunija atrodas Somijas, bet Lietuva - Polijas paspārnē, Latvijai ir grūtības definēt savu piederību noteiktam reģionam. Tā savā rakstā par jaunās Centrāleiropas aprisēm atzīst ietekmīgais izdevums "The Economist".
"Igaunija, atrodoties Somijas paspārnē, pievienojas Skandināvijai; Lietuva tuvojas Polijai; Latvija joprojām cīnās, lai izkļūtu no Krievijas ēnas," Baltijas valstu pašreizējo reģionālo stāvokli raksturo "The Economist", norādot, ka Latvijas situācija ir visproblemātiskākā.

Žurnālā norādīts, ka pēc sociālistiskā bloka sabrukuma, kas Eiropu strikti sadalīja Rietumos un Austrumos ar katrai pusei raksturīgu ekonomiku un ideoloģiju, pašlaik ir sācies jaunu reģionu definēšanas laiks.

Izdevumā arī iezīmētas vairākas kartes, kas apzīmē Centrāleiropas kontūras tagad un nākotnē. "Jaunajā Centrāleiropā", kas, pēc izdevuma domām, varētu izveidoties pēc desmit gadiem, ir iekļauta arī Lietuva, Baltkrievija un Ukraina.

Tiek gan arī norādīts, ka Krievijai un tās jaunajam prezidentam Vladimiram Putinam nebūt negribas ļaut Baltijas valstīm, Baltkrievijai vai Ukrainai sākt tuvoties rietumiem vai pat Polijai, kas ir NATO zona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!