Valdībā otrdien paredzēts izskatīt priekšlikumus par institūciju, kas turpmāk uzraudzīs valsts ģerboņa izmantošanu. Tāpat paredzēts uzdot Kultūras, Tieslietu un Iekšlietu ministrijām sagatavot grozījumus administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredzētu atbildību par ģerboņa lietošanas kārtības pārkāpšanu.
Tieslietu ministrijas sagatavotajā priekšlikumā piedāvātas divas institūcijas, kas varētu nodarboties ar ģerboņa izmantošanas uzraudzību - vai nu valsts policija vai valsts prezidenta izveidotā Valsts heraldikas komisija.

Tomēr šo pienākumu nevēlas uzņemties ne viena no norādītajām institūcijām. Heraldikas komisijas vadītāja Ramona Umblija norāda, ka komisija ir valsts prezidenta izveidota organizācija, ka tās locekļi nesaņem atalgojumu, tāpēc to nevar nodot kādas ministrijas pārraudzībā un tā nevar uzraudzīt simbolikas lietošanu.

Savukārt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš pauž viedokli, ka policija nevar uzņemties šo pienākumu, jo tai nav paredzēts finansējums, turklāt tā būtu kārtējā policijai neraksturīgā funkcija, ar ko būtu jānodarbojas kārtības sargiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!