Foto: LETA

Daugavpils novada domes deputāte, "Latgales partijas" valdes locekle Janīna Kursīte gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nestartēs no politisko partiju apvienības "Vienotība" saraksta, bet nopietni apsver iespēju startēt no apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta.

Kursīte apstiprināja, ka no "Vienotības" saraksta neplāno startēt. Šādam lēmumam galvenais iemesls ir tas, ka vairākas "Latgales partijas" nodaļas – Daugavpils, Balvu un Dagdas – iestājas pret to.

Kursīte teica, ka apvienība "Attīstībai/Par!" ir uzrunājusi viņu startēt no tās saraksta gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. "Viņi mani ir uzrunājuši, drīzumā tiksimies un, cerams, pieņemšu viņu priekšlikumu," pastāstīja Kursīte.

Viņa teica, ka nopietni apsver iespēju startēt tieši no apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta, jo tādējādi "Latgales partijai" ir iespēja veidot lielāku pārstāvniecību un pastāv lielāka iespēja, ka nākamajā Saeimā tiks ievēlēti pēc iespējas vairāk deputātu no "Latgales partijas", kas viņai ir būtiski.

Kursīte atzina, ka saņēmusi arī piedāvājumu kandidēt Saeimas vēlēšanās no partijas "Progresīvie", taču "Attīstībai/Par!" idejas viņai šķiet tuvākas. "Viņiem ir ļoti daudz labu ideju. Mūs latgaliešus interesē Latgales attīstība, tostarp ideja pārcelt dažādas iestādes uz reģioniem, jo visi nevar strādāt Rīgā, kādam ir jāstrādā arī reģionos," teica Kursīte.

Saskaņā ar "Latgales partijas" priekšsēdētāja Alda Adamoviča pausto, "Latgales partija" ir nolēmusi Saeimas vēlēšanās startēt kopā ar apvienību "Jaunā Vienotība".

Politiķis pastāstīja, ka "Latgales partijas" valde nolēmusi slēgt sadarbības līgumu ar "Jauno Vienotību", tomēr pašlaik nav plānots iestāties apvienībā. Vienošanās ar "Jauno Vienotību" paredzot, ka "Latgales partija" varēs deleģēt pirmo numuru vēlēšanu sarakstam Latgalē. Līdz ar to "Jaunās Vienotības" saraksta līderis Latgalē varētu būt Adamovičs vai Jānis Lāčplēsis.

Sarunas par sadarbību ar "Latgales partiju" norisinājās jau ilgāku laiku. Pēc diskusijām partijas valdē jūnija vidū Lāčplēsis sacīja, ka "Latgales partija" apsver arī iespēju startēt 13.Saeimas vēlēšanās viena pati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!