Foto: DELFI
Aprīļa sākumā Kurzemē atrastā kaste ar dokumentiem un dažādiem karavīra personīgajiem piederumiem, kas 2. pasaules kara beigās tika norakta Latviešu leģiona vienību novietojumā pie Remtes, piederējusi bijušā Latvijas tieslietu ministra Hermaņa Apsīša (1893–1942) dēlam, leģiona virsniekam Andrejam Apsītim (1919–1996). Tas noskaidrojies, Kara muzeja vēsturniekiem izpētot kastē atrastos dokumentus”.

Savukārt portāls "Delfi" atklāja, ka pēc 2. pasaules kara Apsītis kļuva par čekas aģentu ar segvārdu "Cīrulis". Tas arī skaidro atsevišķus faktus, kas zināmi par viņa biogrāfiju

Portāls “Delfi” jau vēstīja, ka aprīļa sākumā kādam vēstures entuziastam Kurzemē, bijušajās cīņu vietās, izdevies atrast kasti ar dažādām vēstures liecībām. Metāla kasti, kurā pirms tam glabājās vācu armijas 1918. gada parauga haubices pulvera lādiņi, Andrejs Apsītis bija izmantojis kā krātuvi savām personīgajām mantām. Kastē atradās zobu birste, zobu krēms, zobu pasta, šūšanas piederumi, diegi, adatas, pogas, rūpīgi salocīts palags, sudraba piecu latu monēta, sveces, pakas ar reihsmarkām un padomju červonciem, Eiropas karte, klade ar pārrakstītām dzejas rindām, “Waffen-SS” virsnieka apkakles uzšuves un tukšas fotofilmas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!