Foto: Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē aizvadītajā nedēļas nogalē ir reģistrēti 14 uzbraukumi meža dzīvniekiem, no kuriem vienā gadījumā, kur meža dzīvnieks ieskrēja autobusa salonā, cietuši cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

12. oktobrī ap pulksten 10 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspils novadā, Usmas pagastā meža dzīvnieks ir ieskrējis autobusā, kurā atradušies pasažieri. Noskaidrots, ka dzīvnieks starppilsētu autobusā ielecis caur priekšējo logu un apjukumā pārvietojies pa autobusa salonu.

Kā policijai stāstījuši pasažieri, tā, iespējams, ir bijusi stirna.

Autobusa šoferis apturējis autobusu un atvēris durvis, tāpēc dzīvnieks arī ticis laukā pa vidējām durvīm. Negadījumā cietis autobusa šoferis un trīs pasažieri – visi ir guvuši ķermeņa sasitumus, visticamāk saskarsmē ar meža dzīvnieku brīdī, kad tas pārvietojies pa autobusa salonu.

Kopumā nedēļas nogalē Kurzemes reģionā reģistrēti 14 uzbraukumi meža dzīvniekiem. Galvenokārt ceļu satiksmes negadījumi ir notikuši diennakts tumšajā laikā.

Četri šādi negadījumi ir reģistrēti Liepājas un Ventspils iecirkņa apkalpojamā teritorijā, savukārt pa trim Talsu un Kuldīgas iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Iespēja, ka jebkurā diennakts laikā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks, pastāv visā valsts teritorijā, it īpaši mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem.

Lai izvairītos no iespējamas sadursmes ar meža zvēru, policija aicina būt īpaši piesardzīgiem un vērīgiem diennakts tumšajā laikā, kā arī ievērot ceļa zīmes, kas noteiktos ceļa posmos brīdina par iespējamu meža dzīvnieku klātbūtni.

Policijā atgādina –ja noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā notriekts dzīvnieks, par to obligāti jāinformē Valsts policija, zvanot pa tālruni 110.

Tāpat nedrīkst atstāt notikuma vietu, jo šāda situācija ir uzskatāma par ceļu satiksmes negadījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!