Foto: LETA

Kurzemē mediķu palīdzība bijusi nepieciešama kādam 22 gadus vecam jaunietim, kurš kājām bija devies no Liepājas uz Rīgu un kurš ceļā bija pārsalis, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Vīrietis mediķiem stāstījis, ka devies no Liepājas uz Rīgu. Viņš nogādāts slimnīcā.

Rīgā mediķi palīdzējuši kādam 39 gadus vecam vīrietim, kurš alkohola reibumā nenosakāmu laika periodu bija atradies uz ielas. Mediķi viņam konstatējuši abu pēdu virspusējus apsaldējumus.

Kurzemē 58 gadus veca sieviete paslīdējusi uz ietves un guvusi rokas traumu. Citur Kurzemē 83 gadus veca sieviete paslīdējusi un guvusi iespējamu ciskas kaula lūzumu. Mediķi aizvadītajā diennaktī saņēmuši arī izsaukumu pie kādas 52 gadus vecas sievietes Latgalē, kura alkohola reibumā paslīdējusi un guvusi vaļēju kājas lūzumu.

Pierīgā kādam 42 gadus vecam vīrietim urbšanas darbu laikā aparātā tika ierauta piedurkne. Viņš guvis augšdelma un gūžas kaula lūzumu, kā arī vīrietim iestājies šoka stāvoklis. Mediķi vīrieša stāvokli stabilizējuši un nogādājuši slimnīcā.

Savukārt Kurzemē sešus gadus vecs zēns piekļuvis pie mājās glabātiem medikamentiem. Vecāki pamanījuši, ka zēnam radušies redzes traucējumi un krampji. Mediķi zēnu nogādājuši slimnīcā ar saindēšanos.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1298 izsaukumiem, no tiem 199 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!