Foto: AP/Scanpix

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Kurzemē un Zemgales rietumos ir -7..-11 grādu, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Tostarp zem -10 grādiem termometra stabiņš noslīdējis Stendes, Rucavas, Liepājas lidostas un Ventspils lidostas meteostacijā. Savukārt Latgalē, Sēlijā un Vidzemē gaisa temperatūra ir -2..-4 grādi.

Debesis ir apmākušās, daļā Kurzemes saglabājas skaidrs laiks, vietām Rietumlatvijā ir migla. Savukārt Latgalē un daudzviet Vidzemē snieg, redzamība sniegā vietām Latgalē samazinājusies līdz 800 metriem.

Pūš lēns vējš no dažādiem virzieniem.

Rīgā apmācies laiks, vēja tikpat kā nav, gaisa temperatūra -3..-4 grādi, bet Jūrmalā vēl saglabājas sals līdz -9 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,7 grādiem Alūksnē līdz +2,6 grādiem Liepājā, citviet Eiropā - no -25 grādiem dažviet Somijā līdz +19 grādiem Krētā un +21 grādam Kiprā.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā piektdienas rītā ir -31 grāds kalnos Norvēģijas dienvidos. Spēcīgi snieg daudzviet Francijā, Beļģijā un Nīderlandē, snigšana skārusi arī Briseli un Parīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!