Foto: Publicitātes foto
Salasot tā saucamos viltus dzintarus jūrmalā, kas noturēti par īstiem, kāda sieviete Kurzemē guvusi apdegumus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Viņa pastāstīja, ka 65 gadus vecā sieviete pie jūras salasīja it kā dzintarus un ielika tos kabatā. Salasītie gabaliņi uzliesmojuši, radot apdegumus. Sievietei guvusi plaukstas apdegumus, kā arī apdegumus no kabatā ieliktajiem it kā dzintara gabaliem. Cietusī tika nogādāta slimnīcā Rīgā.

Bukša arī informēja, ka sestdien Vidzemē ķermeņa atdzišana konstatēta 21 gadus vecam vīrietim, kas nācis mājās no ballītes, bet stiprā reibuma dēļ palicis guļam uz ceļa braucamās daļas. Kad viņu atrada, viņa ķermeņa temperatūra bija 34 grādi.

Rīgā 57 gadus vecs vīrietis spēlējies ar bērniem, un turpat ārā tikusi vārīta zupa. Viņš paklupis un atmuguriski uzkritis katlam, gūstot apdegumus.

Vidzemē savā saimniecībā 51 gadus vecs vīrietis strādājis uz jumta, bet tas ielūzis, un vīrietis nokritis no piecu metru augstuma. Viņš ar mugurkaula traumu, rokas lūzumu un smadzeņu satricinājumu nogādāts slimnīcā.

Vidzemē 44 gadus vecs vīrietis kokzāģētavā, strādājot ar lentzāģi, traumējis plaukstu. Viņš ar pirkstu daļēju amputāciju nogādāts slimnīcā.

Latgalē 41 gadu veco saimnieku suns sakoda rokā, kad viņš gribēja to pabarot.

Ātrā palīdzība sestdien devās uz 1206 izsaukumiem, no kuriem 294 bija traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!