Foto: AP/Scanpix

Kurzemē kāda 75 gadus veca sirmgalve paslīdējusi dubļos un vairs nav spējusi piecelties, kā rezultātā pamatīgi nosalusi, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Sieviete devusies apkopt mājdzīvniekus, kuri atradušies netālu no dīķa. Ejot gar dīķi, kur bijis dubļains, sieviete paslīdējusi un vairs nav varējusi piecelties. Viņu pēc vairākām stundām atraduši radinieki, kad sieviete jau bija pamatīgi nosalusi.

Latgalē 77 gadus vecu sievieti savas mājas pagalmā guļam atraduši kaimiņi. Sieviete pagalmā gulējusi bez samaņas. Mediķi pēc ierašanās sievietei konstatējuši insultu, kā arī vispārēju ķermeņa atdzišanu.

Savukārt Latgalē garāmgājēji uz ielas bez apaviem un virsjakas atraduši kādu 51 gadu vecu vīrieti. Mediķi viņam konstatējuši ķermeņa atdzišanu, tomēr nav zināms, kāpēc vīrietis šādā stāvoklī atradies uz ielas. Alkohols viņa asinīs konstatēts netika.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1157 izsaukumiem, no tiem 149 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!