Foto: DELFI
Kurzemes slimnīcās pirmdien, 7. decembrī, ārstējas 37 Covid-19 pacienti, liecina slimnīcu sniegtā informācija.

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā" Ventspilī pirmdien ārstējas 17 Covid-19 pacienti. Pēdējā diennaktī no slimnīcas izrakstīts viens pacients.

Savukārt SIA "Liepājas reģionālā slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase sacīja, ka pirmdien slimnīcā ārstējas 20 Covid-19 slimnieki, no kuriem divi ievietoti Reanimācijas nodaļā.
Kā vēstīts, no šā gada 30.novembra plānveida operācijas un pacientu uzņemšana plānveida ārstēšanai ķirurģijas profilā stacionārā un dienas stacionārā Ventspils slimnīcā uz nenoteiktu laiku tiek ierobežota. Savukārt neatliekamā un akūtā palīdzība pacientiem tiek nodrošināta.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka pagājušajā diennaktī ir stacionēti 75 Covid-19 pacienti, bet no slimnīcām izrakstītas vien 15 personas.

Kopumā stacionāros patlaban ārstējas jau 655 pacienti, no kuriem 610 ir ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 45 - ar smagu slimības gaitu. Pēc veselības nozares amatpersonu sniegtās informācijas, pašlaik Latvijas slimnīcās ir izbrīvētas ap 800 gultas Covid-19 pacientiem, taču lielākā problēma ir nodrošināt medicīnas personālu, kas aprūpētu saslimušos.

Kopumā līdz šim no Latvijas slimnīcām izrakstīti 1652 Covid-19 pacienti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!