Kurzemes zemnieku pārstāvji otrdien Latvijas Zemnieku federācijas (LZF) un Latvijas Zemnieku savienības (LZS) rīkotajā Kurzemes zemnieku pārstāvju sanāksmē Grobiņā sagatavojuši rezolūciju ar aicinājumu izteikt neuzticību Saeimai.
Kurzemes zemnieku pārstāvji rezolūcijā aicina izteikt neuzticību Saeimai, kā arī no 1.augusta sākt iedzīvotāju parakstu vākšanu par to.

Zemnieki arī pieprasa valdībai, veidojot 2000.gada budžetu, pārdalīt to par labu pašvaldībām, iestrādāt pašvaldību finansu izlīdzināšanas mehānismā kritērijus, kas vienādotu pilsētu un lauku pašvaldību iespējas veikt tām izvirzītās funkcijas.

Zemnieki iecerējuši rīkot arī akciju Rīgā pie Ministru kabineta ēkas, ievedot lauksaimniecības tehniku un dažādu veidu produkciju, ieskaitot vircu. Akcijas datums pagaidām vēl nav konkretizēts.

Politisko atbildību par minētajiem pasākumiem uzņemas LZS.

Sanāksmē nolemts arī izveidot Liepājas rajona Lauku atbalsta komisiju, kurai līdz 15.jūlijam jāsagatavo vēstule valdībai un Zemkopības ministrijai, iepazīstinot to ar Kurzemes zemnieku pārstāvju pieņemto rezolūciju un stāvokli laukos kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!