Foto: LETA

Ņemot vērā izskanējušo informāciju par iespējamu nelikumīgu partijas "Latvijas attīstībai" finansēšanu, ir nepieciešams izvērtēt "Kustības "Par!"" un abu politisko spēku apvienības "Attīstībai/Par!" iespējamos ceļus nākotnē, paziņojis politiskais spēks "Par!".

Partija savā paziņojumā medijiem un sabiedrībai skaidroja, ka atzinīgi vērtē Jura Pūces (AP) atkāpšanos no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata. "Tomēr partijas "Latvijas attīstībai" bijušā biedra [Māra Mičerevska] pārmetumi par iespējamiem vērienīgiem pārkāpumiem ir nopietni un prasa pēc iespējas ātrāku izmeklēšanu, vainīgo sodīšanu un politiskas atbildības iestāšanos," norāda politiskais spēks.

Ja apstiprināsies, ka "Latvijas attīstībai" ir sistemātiski pretlikumīgi finansētas, tālāka apvienības "Attīstībai/Par!" pastāvēšana būs neiespējama un "Par!" to pārtrauks, norāda politiskais spēks.

"Divus gadus pēc kopīgā starta Saeimas vēlēšanās "Attīstībai/Par!" ir kļuvusi par pilsoņu visaugstāk vērtēto poIitisko apvienību Latvijā. Mēs pārliecinoši uzvarējām arī Rīgas domes vēlēšanās. Tomēr pēdējo dienu satricinājumi prasa izvērtēt mūsu partijas un apvienības iespējamos ceļus nākotnē," atzīmē "Kustība "Par!"".

"Kustības "Par!"" valde izvērtēs visas iespējas iespējamai partijas un apvienības attīstībai. Plānots, ka valde piedāvās izsvērtus variantus un apsvērumus apvienības attīstībai vai pārveidei.

Jau tuvākajā laikā notiks partijas biedru aptauja, kurā biedri tiks aicināti ne tikai novērtēt apvienības līdzšinējo darbību, attieksmi pret aktuālajiem notikumiem un viedokli par partijas virzību nākotnē, bet arī savu gatavību konkrēti iesaistīties partijas vai apvienības aktivitātēs.

Ziņots, ka Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis ir vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) saistībā ar iespējamu nelikumīgu partijas "Latvijas attīstībai" finansēšanu.

Tāpat vēstīts, ka Mičerevskis paziņoja par izstāšanos no "Latvijas attīstībai", jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās, aizstāvot, viņaprāt, "neveiksmīgi strādājošu ministri" – Ilzi Viņķeli (AP).

Pēc izstāšanās viņš sāka dalīties ar informāciju par partijā notiekošo - atklāja, ka Pūce, kamēr bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, izmantojis Rīgas domes deputātiem piešķirto caurlaidi automašīnas novietošanai, kā arī pievērsa sabiedrības uzmanību LA iespējamai nelikumīgai finansēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!