Foto: LETA
Partijas "No sirds Latvijai" valde un Saeimas frakcija pirmdien pieņēma valdes locekļa un deputāta Gunāra Kūtra iesniegumu, ar kuru viņš atsauca savu kandidatūru Valsts prezidenta vēlēšanām.

Tāpat "No sirds Latvijai" nolēma, ka partijas Saeimas frakcija neizvirzīs kandidātu prezidenta vēlēšanām un balsojumā neatbalstīs arī citus izvirzītos kandidātus.

"Gan partijas valde, gan Saeimas frakcija bija vienotas," uzsvēra partijas un tās Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba. "Mums nav pieņemams koalīcijas pārstāvju viedoklis, nepieļaut, ka koalīcijas izvirzītais Valsts prezidenta kandidāts tiek ievēlēts ar opozīcijas balsīm."

Skaidrojot sava lēmuma iemeslus, Kūtris uzsvēra, ka pēdējo norišu kontekstā, kas saistītas ar Valsts prezidenta kandidātu izvirzīšanu, ir ļoti rūpīgi izvērtējis "No sirds Latvijai" kandidāta ievēlēšanas iespējamību. "Manai kandidatūrai nav vajadzīgā atbalsta citās Saeimas frakcijās," sacīja Kūtris. "Tāpēc uzskatu, ka šādā situācijā ir tikai saprātīgi un atbildīgi nekandidēt. Līdz ar to partija un mūsu Saeimas frakcija jau šodien var pieņemt lēmumu par turpmāko rīcību, vēlot Valsts prezidentu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!